Kopje koffie of thee?

Hmm een lekker tasje koffie in de morgen kan deugd doen! Zeker op zo een maandag morgen. Weekend zit nog steeds in je vel en je proeft de droge rode wijn nog die je gisteren avond nog snel hebt moeten leegdrinken. Want je weet, na het openen van de fles kan je ‘m nog maar 2 dagen houden. Goed dat ging mss iets te ver, maar voor velen (met of zonder problemen) een herkenbare situatie.

 

Koffie is op en je vertrekt naar het werk. 2u later ben je weer helemaal tam. Alsof dat zwart goedje zijn magie heeft verloren.

 

Wel in het begin kon de catechines in koffie je noradrenaline ( een top hormoontje die je energie geeft en vooral ook je vetjes laat verbranden) de hoogte in jagen. Jammer dat het lichaam dat na enige tijd door heeft en het snel weer kan afbreken. Alsook heb je steeds meer koffie nodig om dit te realiseren…

 

Gelukkig hebben we het enzym catechol-O-methyltransferase. Dit zorgt ervoor dat noradrenaline niet wordt afgebroken.  We hebben bij PureSquare een snack gevonden die dit kan… Nee is niet waar. Wou gewoon een beetje reclame maken midden in deze blog.

 

Dit enzympje vind je in groene thee! Namelijk de catechines in groene thee zorgen voor een verbetering in insulinegevoeligheid (je wordt minder snel dik door het koekje bij de thee), verhoogde vetmetabolisme en verlaging van de vetopname en uitermate ervoor zorgen dat noradrenaline beschikbaar blijft. Hierdoor gaat het energieke gevoel van de koffie langer aanhouden alsook heb je niet meteen een 2de tas koffie nodig na 2u!

 

Een aandrader is om na elke tas koffie, een tas groene thee te drinken. Op deze manier beperk je niet alleen je koffie consumptie, maar heb je ook nog de voordelen van thee.

 

Uiteraard moet je hierin niet overdrijven. 3-4 tassen koffie, gecombineerd met 3-4 tassen thee geven je de voordelen van deze magische drankjes, zonder de neveneffecten.

 

Graag had ik je dan ook even kennis laten maken met Mushroom koffie van Sigma nutrition. Deze oploskoffies bevatten naast het bovenvernoemde ook andere bestandelen. Ondek hetzelf bij PureSquare.

Proefpakket
bestellen