Dadelijk gezond!

“An apple a day keeps the doctor away…” Of was het “a date day”?  

Dadels vinden we vaak terug in gezonde snacks, dus wij bij PureSquare dachten dat het eens tijd werd om het imago van onze vriend de dadel wat op te fleuren…

Of je een dadel lekker vindt of niet is natuurlijk louter subjectief. Maar we hebben ondervonden dat wanneer mensen weten waarom bepaalde producten goed voor ze zijn, ze vaak dat product op een miraculeuze wijze lekkerder gaan vinden en appreciëren.

Een dadel is een snoepje van de natuur… Het is een zoete vrucht, er zijn dus wel natuurlijke suikers aanwezig maar dit gaat wel gepaard met een hoge nutriëntdensiteit. Een dadel zit namelijk boordenvol vezels, vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Even overlopen.

De vitaminen:  

Vitamine A, Vitamine B1, Vitamine B2, Vitamine B6, Vitamine B5, Vitamine B3,Vitamine B11(Foliumzuur). De mineralen:

De mineralen:

Koper, Kalium, Mangaan, Magnesium, Ijzer, Fosfor, Calcium en Zink

De fytonutriënten: Luteïne en Zeaxanthine.

 

“Heel leuk allemaal… Maar wat heb ik er aan?” horen we jullie denken. Wel :

 

Vanwege de vezels is een dadel consumeren voor tegen constipatie en helpt het je om minder te eten omdat diezelfde vezels je langer het verzadigde gevoel geven. De dadel is goed tegen bloedarmoede, vanwege  de hoge concentratie IJzer in de vrucht kunnen de rode bloedcellen in je bloed beter zuurstof opnemen. Het mineraal Kalium is dan weer nuttig om diarree te verhelpen, handig! Wil je zwanger geraken of ben je zwanger dan is Foliumzuur en dus ook de dadel een handige bondgenoot. Tot slot kunnen je ogen ook wel wat dadels gebruiken! De fytonutriënten, Luteïne en Zeaxanthine, doen het gevaar voor aftakeling van het zicht door ouderdom afnemen. Dankjewel dadel!

 

De conclusie is simpel. De dadel is super goed voor je maar zoals altijd het geval is, overmaat schaadt. Ook al zijn het natuurlijke suikers die je terugvindt in een dadel, blijft een gevarieerd voedingspatroon een must en moet je ook de natuurlijke suikers, die je tot je neemt, in toom houden.

Proefpakket
bestellen