Waarom Healthy snacking?

Waar moet je op letten als je fruit koopt?

Bij PureSquare geloven we in een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Wat hier zeker niet in mag ontbreken is lekker fruit. Maar hoe weet je wanneer fruit klaar is voor consumptie? We kozen enkele unusual suspects uit, vruchten waar we in het verleden zelf moeilijkheden mee hebben gehad.. Maak gebruik van de onderstaande tips en… Enjoy!

Ananas: Wanneer een ananas rijp is heeft hij een goudbruine kleur, vermijd ananassen met te veel groen aan de onderzijde. Wil je helemaal zeker zijn van je aankoop? Test de bladeren van de vrucht, pak één van de binnenste bladeren vast, moet je slechts zeer weinig kracht uitoefenen om het blad los te krijgen dan heb je te maken met een winnaar!

Watermeloen: Een hele watermeloen kopen is vaak een prijzige bedoening. Natuurlijk wil je waar voor je geld, let daarom op de volgende zaken. Een rijpe watermeloen zit vol water (hence the name) en is daardoor zwaar en produceert een holle klank als je er met je platte hand op klopt. Als je de watermeloen toch al aan het bepotelen bent kijk dan ook even naar de onderkant. Vind je hier een gelige of lichte vlek terug haal je geld dan maar boven.

Avocado: Een avocado kopen verreist wat fingerspitzengefühl.. Neem een avocado even vast en voel of hij een beetje mee geeft. Probeer hiervoor niet je vingers te gebruiken maar je handpalmen. Zo schaad je het fruit niet. Om er vervolgens zeker van te zijn dat de avocado ook vanbinnen mooi is, hebben we een tweede tip voor je. Trek het steeltje (dat er vaak nog aanhangt) van de avocado. Krijg je een mooie, egale lichtgroene kleur te zien dan hebben we te maken met een pracht exemplaar. Prijs jezelf gelukkig!

Ken je zelf nog tips? Of zijn er wijsheden omtrent fruit die al generaties meegaan in je familie? Deel ze met de PureSquare community!!

Proefpakket
bestellen